#10 Rollen til sosiale medier i angrepet på Den Amerikanske Konrgessen

Intro 

I dette blogginnlegget skal jeg skrive om rollen til de sosiale mediene og plattformene i forbindelse med angrepet på Den Amerikanske Kongressen 6. Januar 2021. Sosiale medier i 2021 er så stort og nesten ungåelig i dagens samfunn, det er ett fantastisk fenomen som gjør kommunikasjon over hele verden så enkelt og helt vilt raskt. Og som vi ser skjedde 6. Januar så kan det også spille en stor rolle når man skal planlegge angrep. Det er skummelt at det er så lett å kommunisere med hele verdens befolkning, men også magisk i de fleste tilfeller. Jeg skal gå litt inn på hva som skjedde under angrepet den 6. Januar og hvilken rolle spilte egentlig sosiale medier? Det skal vi se på nå. 

Angrepet 

Grunnen til at dette angrepet tok plass var fordi Donald Trump og hans supportere mente at president valget var “rigget” og at Joe Biden vant kun fordi han jukset med valgsedlene.  Donald Trump viste sine følelser om dette på Twitter hvor han også fyrte opp supporterne sine til å demonstrere mot dette, og det ble en demonstrasjon den 6. Januar, men det som skjedde var ett planlagt angrep vi ikke visste om. Dette planlagte angrepet hadde blitt organisert og planlagt på litt mindre sosiale plattformer av Trump ekstreme supportere. Under angrepet var det video klipp som strømmet av Trump familien som så på dette live, og de stod å klappet og så ut til å like det som skjedde. Angrepet førte til 400 arrestasjoner, flere hundre skadet og 5 ble drept. Det er tragisk og vilt at sånt kan skje i den tid vi lever i, dette burde de sosiale mediene vært obs på og slettet innhold om denne demonstrasjonen fra deres plattform, slik at dette angrepet kunne blitt avverget. Det er trist at så mange ble skadet og ikke minst døde av noe dette. 

Bildet er hentet fra: https://www.google.com/search?q=trump+family+watches+congress+demonstration&sxsrf=ALeKk02p0FgeGBMp51adsZzWkQ-CeGtEUg:1622473906091&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwijtNGmmvTwAhXts4sKHaAOCgkQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1536&bih=775&dpr=1.25#imgrc=bbHYduaT4Luy7M 

Sosiale Medier 

Sosiale medier er så stort og de aller fleste har tilgang til dette, det vil si at folk kan til enhver tid gå inn på telefonen sin og ha tilgang til sosiale medier. Nesten overalt har man internett og ta i bruk de sosiale plattformene. Trump hadde også underveis i angrepet brukt Twitter, til å kommunisere med sine tilhengere. Sosiale medier er en vakker og fantastisk bra ting, men det er skummelt når politikere med så stor påvirkningskraft driver å bruke sosiale medier til å få sine tilhengere til å gjøre ting som dette. Sosiale medier er ett godt verktøy for å spre sitt budskap, men å bruke plattformene til noe annet enn det er utenfor for hva jeg syntes er akseptabelt. Vi får håpe at Donald Trump og andre har lært av dette slik at dette ikke skjer igjen, bruk sosiale medier til noe godt.  

Bilde er hentet fra: ABC News

Konklusjon 

Min konklusjon av dette er at sosiale medier spilte en hovedrolle i planleggingen av angrepet, mange supportere over hele USA har kommunisert sammen over sosiale medier for å få dette til. Jeg ønsker at de som driver de forskjellige sosiale plattformene må ha en type sikkerhet løsning på dette, slik at innhold på deres nettside om angrep som dette blir slettet raskt, slik at de ikke får kommunisert i så stor skala som det ble i dette angrepet! 

Kilder: 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *