#4 Vurder en nettbutikk

VURDER EN NETTBUTIKK 

I dette blogg innlegget skal jeg velge ut en nettbutikk og vurdere denne nettsiden etter 10 kriterier Inevo har laget. Nettbutikken jeg har valgt ut som jeg skal vurdere etter disse 10 kriteriene er Holzweiler.  

KORT OM HOLZWEILER 

Holzweiler ble grunnlagt i 2014 av søskenparet Susanne og Andreas samt hans kone Maria. Holzweiler har nå flere butikker i Norge og selger kler verden rundt. De fikk sin opptur i 2017 da supermodellen Gigi Hadid ble tatt bilde av men deres hettegenser med den kjente kleshenger logoen. 

FØRSTEINNTRYKK 

Første man ser hos Holzweiler sin nettside er et stort bilde som reklamerer for deres nye produkter for sesongen. Ett lekkert bilde med flere alternativer over, her kan man velge seg kjønn, barn, salg osv. Dette er en oversiktlig, lekker og simpel design.  

Noe som Inevo har på kriteriene sine er om man innen de første 5 sekundene kan svare på disse 3 spørsmålene: 

  • Har jeg kommet til riktig sted? 
  • Hva er det jeg kan gjøre her? 
  • Hvorfor skal jeg gjøre det her? 

På denne siden får man umiddelbart flere alternativer man vanligvis leter etter, og det er enkelt og navigere seg rundt. Det er tydelig hvilken side du er på og alternativer som viderefører deg til stedet du vil,  så for meg er dette ett godt førsteinntrykk.  

SYNELIGHET 

I denne delen av kriteriene vil jeg søke opp Holzweiler på google for å kunne se hvor synlige de er på søk. 

Her kan vi raskt se at Holzweiler har tatt i bruk Google Ads som er ett veldig godt verktøy for å fremme sin nettbutikk. Men vi kan også se at de kommer opp som søk nr.2 rett etter Zalando som selger deres klær. Så på synlighet ligger Holzweiler veldig godt an. 

BRUKERVENNELIGHET 

Her vil jeg se om deres nettside er brukervennelig, det vil si om det er enkelt og greit å navigere seg rundt til dit man ønsker. Er dette vanskelig så er det veldig lett å miste kunder. 

Setter inn bilde...Her på bildet ser vi at når man hovrer over de forskjellige alternativene at det kommer en liten meny med masse forskjellige alternativer innenfor det du ønsker. Også øverst til høyre på bildet kan du se at man kan søke etter det man ønsker.  

Også på mobil kan man enkelt navigere seg rundt, så alt i alt vil jeg si at nettbutikken til Holzweiler er brukervennlig både på mobil og datamaskin. 

KJØPSPROSESS 

Her handler det om å få en trygghet når du handler hos en nettbutikk, det å se logoene til Visa og Paypal for eksempel gir en trygghet om at siden er trygg.  

På bildet over ser vi når jeg har lagt til ett produkt og har gått til “checkout” at Visa, Paypal og flere forskjellige betalings alternativer kommer opp, dette gir en trygghet for meg og garantert flere. 

HASTIGHET 

Neste kriteriet for en god nettbutikk handler om hastighet, og hvor fort en nettside laster inn. Jeg vil ta i bruk ett verktøy utviklet av Google som viser hvor raskt det tar å laste inn nettsiden både på mobil og datamaskin. 

På de to bilde jeg har lagt til over kan vi se forskjellen på mobil og data, vi kan se at Holzweiler ligger midt på treet når det kommer til hastighet. Det er gjort forskning på at 1 til 4 personer drar fra nettsiden hvis det tar lang tid å laste inn, hvis Holzweiler vil maksimere sitt potensielle salg av produkter på nettbutikken ville jeg gjort litt endringer for å få dette raskere. 

KUNDETILFREDSHET 

Det å vise frem kommentarer lagt ut av fornøyde kunder kan være et vippepunkt for en usikker potensiell kunde, det å vise frem kommentarer fra fornøyde kunder kan gi stor effekt. 

Holzweiler har ikke en plass for kommentarer på nettsiden deres, jeg vil anbefale å ha en plass under hvert produkt hvor kunder kan gi deres tilbakemelding på produktet, jeg ville også hatt noen som tidvis går over kommentarene og sletter de som er tullete og useriøse. 

TRYGGHET 

Det er viktig for potensielle kunder å lett kunne se hva slags trygghetspunkter de har.  

Hos nettsiden til Holzweiler må man blad til bunnen av siden for å finne “Help & Information”, det er bra dette men jeg ville anbefalt å hatt ett lite ikon eller lignede på toppen av siden slik at kunder ikke på lete etter denne informasjonen. Vi kan også se at de har et lite ikon som er nederst til høyse på nettsiden overalt hvor du trykker, det er en bra detalj. 

KUNDEKOMMUNIKASJON 

Holzweiler er et merke som er kjent verden rundt, og det vises på deres sosiale medier, men når det er så mange som følger og sender inn kommentarer blir det vanskeligere å svare alle sammen. Det de gjør meget godt er at de legger ut bilder ofte på sosiale medier og bildene er profesjonelt tatt og redigert. 

PRISER OG UTMERKELSER 

Jeg kunne ikke finne noen priser eller utmerkelser på nettsiden deres. Jeg ville anbefalt å vist frem disse i bunn på siden. 

KONSEPT OG STRATEGI 

Det er enkelt å se at konseptet til Holzweiler er å lage kler av god kvalitet og kul design, og det er ikke mye å kommentere på dette punktet. 

KILDER 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *