#5 Oversett og forbedre

Intro 

I dette blogginnlegget skal jeg prøve meg på å oversette og forbedre en velskrevet artikkel av Hiten Shah. Denne artikkelen handler om hvordan man skal bygge et merke fra ingenting, og grunnen til at jeg valgte nettopp denne artikkelen er fordi den er veldig relevant til hva jeg studerer. Jeg kommer til å ta i bruk mye av de samme materialene som Hiten har brukt i sin artikkel. 

Hvordan lage et merke av ingenting 

I Leo Widrichs første måneder som co-founder av Buffer, hadde han skrevet to til tre gjesteblogginnlegg daglig. Han started i firmaet i Januar 2011 og innen april hadde han fått merket deres omtalt i over 100 blogger. Innen ni måneder hadde de fått over 100 000 brukere på nettsiden. 

Folk kalte det Leo gjorde for “innholdsmarkedsføring”, “kundeoppkjøp” og “å gjøre ting som ikke skaleres”, men som går glipp av det større bildet. Etter kun ni måneder hadde Leo fått Buffer til å bli ett meningsfylt merke. 

Viktigheten av merkevare 

Tenk på Amazon og hva de har fått til gjennom å legge inn tanker i underbevisstheten din hvor du automatisk går inn på deres nettsider hver gang de trenger noe, så kjøper man det man trenger derfra enkelt som bare det. Det er så enkelt og man vet selv at man kan åpne applikasjonen, trykke to ganger også kommer pakken på døren etter to dager. 

I oppstartsfasen av merkevarebygging betyr det å bygge ett merke slik at det kommer direkte, upåvirkede besøkene på din nettside. Dette er besøkende som kommer på din nettside uten andre grunner enn at du har satt noen tanker i underbevisstheten til besøkende. De fikk en tanke og den tanken fikk dem til å besøke din nettside. 

Langsiktig betyr dette at din merkevare sprer seg, fordi du har plass i personer sine hoder, og når du har det, tenker de på deg og sprer dette med vennene sine. 

Dette er grunnen til hvorfor det er så viktig å bygge en sterk merkevare. Det er dette som gjør at din bedrift virkelig kan vokse og bli stort. 

For å bygge din merkevare fra ingenting trenger du to ting: nyhet og repetisjon. Som jeg skal snakke litt mer om videre i innlegget. 

Nyhet 

  • Nyhet: Kvaliteten av å være ny, original eller uvanlig. 

Siden 1999, har 37signals blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør det, og hvordan de tenker å bygge sin virksomhet. Når de startet med å gjøre dette var det veldig unormalt. Ingen andre delte hvordan de balanserte det å bygge produkter med rådgivning, eller hvordan de gjorde A/B testing for deres SaaS virksomhet. Det er de som er stjernene for å skape nyhet i merkevare ved å dele, utdanne og hjelpe andre å lære. 

Her er hvordan vi definerte merkevaren vår tidlig på KISSmetrics: 

  • “ Vi delte alle og alles markedsføringsanalyseinnhold så lenge det var av høy kvalitet og virkelig nyttig.” 

Vi definerte vår merkevare ved å være hjelpsom, og det gjorde Twitter-kontoen vår til en GO-TO plass for alle markedsførere som ville lære mer om analyse. Over tid fikk Twitter-kontoen over 200 000 følgere, og alle følgerne er 100% organiske uten å måtte bruke en eneste krone. 

Her er hvordan Leo definerte nyhet for Buffer’s merkevare: 

  • “Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten Buffer.” 

Over tid la Leo til nye biter i merkevaren sin med en vitenskapelig tilnærming til lykke og produktivitet og deres radikale fremgangsmåte til virksomhetens åpenhet. De var kapable til å holde merkevaren ettertraktet i lang tid siden den kom fra ett autentisk og ekte sted. 

For å kunne bygge en sterk merkevare kan du ikke bare snakke om hva nyheten er, du må sette dette i praksis og vise det frem. 

Repetisjon 

For å kunne komme seg inn i folk sine hoder som en merkevare må du komme tankene deres flere ganger, slik at det til slutt, så ligger merkevaren i underbevisstheten. Man trenger repetisjon. 

“innhold” i innholdsmarketsføring er nøkkelordet her: 

  • “Innhold kan være en tweet, Facebook innlegg, et blogginnlegg eller noe lignede som man kan produsere og distribuere flere ganger. 

Styrken av innhold er det at det kan skaleres, både i sammenheng med at det er ett uendelig antall folk som kan konsumere informasjon individuelt og de uendelige mulighetene man kan lage forskjellig innhold på. Det er denne skalaen som skaper repetisjon som skaper en sterk merkevare. 

Når Leo snakker om sin strategi for gjesteblogginnleggene, da legger han vekt på hvor viktig det er å “velge kvantitet over kvalitet.” Hva han mener med dette: 

  • “Folk ofte overvurderer merkevarens substans og undervurderer merkevarens repetisjon.” 

Leo fokuserte innholdet sitt på hvordan gjøre det bra på Twitter. Han brukte sitt fokus på repetisjon og lagde over 150 blogginnlegg, og det er derfor Buffer ble sett på som ett forbilde i hvordan bruke Twitter best. 

På QuickSprout bygde vi en sterk merkevare gjennom min co-founder Neil Patel. Vi tok identiske bilder av han og brukte det samme bilde på alle applikasjonene, grunnen til det er fordi det er repetisjon som er med på å bygge merkevaren inn i bakhodene på folk. 

Flere eksempler på hvordan repetisjon bygger merkevare 

På AdEspresso har alle ansatte bilde av seg som drikker espresso, de bruker dette på sine egne Facebook sider samt firmaet sitt. Co-founder Armando sier selv at dette er skylden for at de tjente sin  første 1M$, at denne bruken av repetisjon er gull verdt som verktøy. 

På firmaet ReadMe, der har de en ugle startup maskot som er overalt på nettsiden deres,  de bruker også denne uglen på deres sosiale media plattformer. Grunnleggeren av nettsiden sier selv at når man bruker repetisjon som de har gjort, så gjør det at potensielle kundene blir kjent med maskoten, og viktigst at de forstår at virksomheten hans er litt annerledes. 

Den beste måten å bygge en merkevare starter med deg 

Når du starter med ingenting, og skal bygge deg en merkevare, da er du den beste merkevaren du kan bygge for din egen virksomhet. Dette er måten flere suksessfulle markedsførere har fulgt, som har bygget både personlige merker og deres virksomhets merkevare, som de startet fra bunnen.  

  • Nyheten er basert på hva som ga deg inspirasjonen til å starte virksomheten din. 
  • Repetisjon er enkelt i starten, fordi folk elsker å høre hvorfor du startet den virksomheten, da kan du fortelle din historie til andre og deg selv. 

 
Når du gjør dette så kommer du sakte men sikkert inn i folk sine hoder, så må man gjennom repetisjon og opprettholde nyheten, da vil man ta mer og mer plass i folk sine hoder. 

Før du vet selv, tenker folk på deg og din virksomhet, og videre vil det skape WOM, at folk snakker om deg og din virksomhet til sine venner. 

Å bygge en merkevare handler om mer enn å gi ut gratis produkter til folk med din logo på det. Det handler om å lage historier, din virksomhet er laget for å løse andre sine problemer, og hjelpe dem å bli suksessfulle. 

Det er tusenvis av forskjellige verktøy som kan gjøre en jobb som må bli gjort, det din merkevare som må differensiere seg fra konkurransen. Å bygge en sterk merkevare er det som må i fokus for å få til salg i dagens tøffe marked.  

Kilder:

  • https://hitenism.com/build-brand/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *