#6 Refleksjonsnotat

Blogginnlegg 6 

Refleksjonsnotat 

I dette blogginnlegget skal jeg skrive litt om opplevelsen jeg har hatt med denne eksamensoppgaven, som handler om å opprette en nettbutikk. Jeg har vært på gruppe med Daniel, Lars Ove og Anders som er noen dyktige studenter. Jeg skal skrive litt om prosessen bak å lage en nettbutikk og hvordan jeg føler det har gått underveis. 

Valg av tjeneste 

Det første vi gjorde når vi skulle opprette en nettbutikk var å finne ut av hva vi skal selge. Vi satt og kom på ideer og pratet sammen om hva vi følte passet oss best, etterhvert kom vi på tanken om å selge tjenesten markedsføring. Vi var alle raskt enige om at det passer oss veldig godt, vi alle har selv valgt å studere det og syntes markedsføring er spennende. Jeg snakker i iallfall for meg selv men tror jeg kan si det på vegne av gruppen også. 

Personlig føler jeg at vi valgte en tjeneste som gir mye læring og erfaring, siden vi studerer dette faget og ønsker å bli dyktige i det. Det er også stor etterspørsel for dette i markedet, det kunne vi fort se når meldingene rullet inn etter lanseringen. Så det kan være morsomt prosjekt å ha ved siden av studiene, man får god erfaring fra det samtidig som jeg fortsetter å studere faget, så ser for meg at jeg kommer til å lære mye fra dette fremover. 

Sette seg mål 

Etter valg av tjeneste var gjort, så måtte vi sette oss noen mål vi skulle jobbe oss mot. Vi brukte noe som heter OKR, som står for Objective og Key results. For oss var det viktig å sette seg realistiske mål men også noen mål vi måtte jobbe hardt for å oppnå, det føler jeg vi klarte veldig bra. Jeg vil ikke snakke noe om hva målene var siden det står i oppgaven, men jeg syntes vi løste det på en meget god måte og at vi jobbet bra for å få komme nærme målene vi satt.  

For å kunne nå de målene vi hadde satt oss tok vi i bruk våre personlige sosiale medie kontoer og delte derfra, noe jeg personlig ikke digger men vi fikk det gjort. Og det viste seg å være veldig effektivt, første gangen jeg har kunne sett effekten av det på google analytics som var veldig artig og lærerikt. Det er noe jeg kommer til å ta i bruk senere i tid, ikke alltid gøy å se noe du er imot fungerer men denne gangen var det faktisk gøy. 

Innspilling av lanseringstrategi 

Innspilling av lanseringstrategien var noe vi i gruppen inkludert meg selv gruet oss litt til, det er alltid rart og flaut å drive å snakke til ett kamera. Det hjalp mye med at vi satt over nettet og gjorde det på en måte at vi snakket til hverandre for å oppnå en god flyt i samtalen, det hjalp også mye at vi brukte mye tid på å lage et manus til videoen. Det gjorde at vi fikk luket bort mye av det som kunne vært unødvendig prat eller piss prat for å si det sånn.  

Vi ble fornøyd med videoen etter noen forsøk men det var rart å se på den i etterkant, men vi bet tennene sammen og lagde noe vi alle ble fornøyde med. Vi øvde litt på forkant ved å bruke manuset og delegere hva hver og enkelt skulle si. Det ble litt vanskelig å gjøre slik at alle skulle få sagt like mye på videoen på grunn av noen punkter var lengre enn andre, så vi gjorde at enkelte sa mer enn andre for å få best mulig flyt i videoen. Vi ønsket ikke å lage en video som var kjedelig å se på og håper vi klarte å gjøre den relativt artig og interessant å se på. 

Mitt læringsutbytte 

Nå i slutten av eksamen perioden er jeg som alltid glad å være ferdig, det var mye arbeid og stressende dager, men jeg personlig lever en eksamen jeg er stolt av og ikke minst fornøyd med. Jeg føler vi var en god gruppe som sammen klarte å delegere oppgaver godt og arbeidet bra sammen. Det som var mitt største læringsutbytte var det å faktisk lage en nettbutikk, spennende og glad for å kunne lage det. Jeg vil nok hjelpe noen venner med å sette opp nettbutikk, så jeg er veldig glad å ha den erfaringen og kunnskapen i verktøykassa mi. Kanskje vi til og med kan bruke denne nettbutikken vår til å selge våre tjenester som vi har lært i faget og denne eksamen til andre virksomheter, det hadde vært gøy å få til ett salg og ikke minst en glad kunde også! 

Det er selvfølgelig mye andre ting jeg lærte også ved denne eksamen, men det jeg husker best og vil ta med meg videre er det å kunne sette opp en nettbutikk og faktisk drive en. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *